Harrastus

mahdollisuuksia

Läheltä meitä löytyy paljon erilaisia ulkoilumahdollisuuksia : kalastus- ja metsästysretkiä, vuokrattavia veneitä, polkupyöriä ja kalastusvälineitä.

Ratsastusta Vanhamäellä tai muilla paikallisilla ratsutiloilla. Kalastusta, melontaa (vuokraus Suonenjoen Latu), retkeilyä, maastopyöräilyä (vuokraus Savo Cycles), koiravaljakkoajelua (Sawo Husky), vaellusta, marjastusta, ja sienestystä.
Talvella Lintharjulla voi harrastaa hiihtoa Suomen parhaimmiksi äänestetyillä laduilla. Moottorikelkkoja on myös vuokrattavana ja kelkkareittejä runsaasti.

Jokikalastusta voi harrastaa omassa pihassamme Suonenjoesta. Lähistöllä sijaitsevalle Nokisenkoskelle myymme kalastuslupia. Suonenjoki ja Nokisenkoski tarjoavatkin loistavat mahdollisuudet erilaisille kalastusmuodoille, onginnasta perhokalastukseen.

Lintharju

 

Patio

Lintharjun Lappi. Sitä ei turhaan kutsuta sillä nimellä. Voisi melkein kuvitella harjulla liikkuessaan olevansa Lapin maastoissa. Tästä
syystä se on varmaankin tullut retkeilijöiden ja liikkujien suosioon. Lintharjulta löytyy monen pituista ja tasoista opastettua reitistöä liikkua – kesällä ja talvella.

Harju on pinnanmuodostukseltaan hyvin vaihteleva. Umpeen kasvavia lampia ja harjuja ympäröivät laajat suoalueet. Alue on monipuolinen kasvillisuutensa sekä eläimistönsä puolesta.

Aluella on useita laavuja. Rantakalaa ja nuotiokahvit Palolammen laavulla, miten olisi?

Kalastus

Kalapaikat

Suonenjoki ja Nokisenkoski tarjoavat loistavat mahdollisuudet erilaisille kalastusmuodoille, onginnasta perhokalastukseen. Suonenjoessa on  luontainen taimen- ja harjuskanta.

Kalastuslupia saa Myllykosken Kievarilta.

Vesistöt

Suonenjoen melonta- ja soutureitti

Suonenjoki välillä Soitunlahti-Iisvesi on koko perheen päiväretkikohteeksi sopiva kaunis, kalaisa joki, joka kannattaa soutaa tai meloa. Reitin varrella on sekä luontoa että rakennettua ympäristöä, sillä joki virtaa Suonenjoen kaupungin läpi. Reitin pituus on noin 7 km. Kievarilla voi pitää kahvi- tai ruokatauon.

Myllykosken Kievarilla voi varata saunan ja virkistäytyä ulkoilun jälkeen.